Oro i Morup för medborgarhusets framtid

Dom som bor och äger fastigheter i närheten av Morups medborgarhus i Bölse vill få en chans att framföra sina synpunkter om medborgarhusets framtid. I ett brev till kommunen skriver dom att de vill att representanter för bygdegårdsföreningen och ägaren ska få möjlighet att träffas innan några åtgärder vidtas.

Det har varit många turer kring medborgarhuset sen det såldes av kommunen, bland annat höll ett kriminellt mc-gäng till där ett tag. Ett bolag har köpt medborgarhuset och intilliggande mark och kommunstyrelsen ordförande i Falkenberg Ingemar Johansson säger att man bedömer köparen som seriös. Ingemar Johansson säger att han förstår att de som bor i området oroar sig med tanke på vad som har hänt. Han säger också att köparen är intresserad av att komma i kontakt med de som intresserat sig för medborgarhusets framtid

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".