Hylte

Tom bänk för SD i fullmäktige

Sverigedemokraterna kommer inte kunna fylla sina två platser i Hyltes kommunfullmäktige. Den person som är namngiven på en valsedel tänker inte ställa upp.

Ytterligare ett namn, förutom förstanamnet Tomas Silfros, hade tillkommit på en öppen lista, ett namn som inte Sverigedemokraterna själva kände till.

Personen ifråga, Rikard Josefsson från Hylte var inte medveten om att någon skrivit in hans namn på en lista och han tänker inte ställa upp i kommunfullmäktige.

– Jag vet ingenting. Det måste vara någon som uppgett mitt namn. Jag känner inte till det här alls, säger Rikard Josefsson.

– Det blev inte av att jag röstade i år därför att jag gick till en vallokal där man hänvisade mig till den lokal där jag är mantalskriven. Om jag hade röstat skulle rösten gå till Sverigedemokraterna.

Rickard Josefsson säger att han inte är medlem eller aktiv i Sverigedemokraterna.

På frågan om han tänker ta platsen i fullmäktige som är vald till svarar han.

– Nej jag kan inte göra det. Jag behöver reda upp mitt eget liv så jag har inte tid till det.

Eftersom Sverigedemokraterna bara hade ett namn på listan till Hyltes kommunfullmäktige så fanns det möjlighet för väljarna att själva skriva in namn. Och någon skrev in Rikard Josefsson på en öppen lista, och eftersom han är folkbokförd i Hylte kommun så får han tillgång till det ena av de två mandaten, ett mandat som nu alltså blir tomt. Rikard Josefsson tror att det är någon som jävlats med honom.

– Jag tror att det är en kompis som gillar att retas. Det är nog han som ligger bakom.