Varberg

Rånarna kraschade - en död

En av de rånare som skadades när rånarbilen kraschade har avlidit, bekräftar Hallandspolisens informationschef Lars Grimbeck för Hallandsekot. Polisen har ännu inte identifierat den omkomne. Två andra rånare i flyktbilen är allvarligt skadade.

Den fjärde mannen som flydde till fots efter olyckan är gripen och har bara lindriga skador. Det står nu också klart att det var den Jaguar som stals i Kungälv i onsdags morse som användes i rånet.

Det var vid halv elva som Guldfynds butik i centrala Varberg rånades av tre män beväpnade med träpåkar och baseball-trä. Efter att ha krossat fönster och varit inne i butiken ett par minuter lämnade de tre rånarna plus en chaufför butiken med en rivstart. Men färden slutade redan på Värnamovägen i höjd med Volvo med en krasch.

En man dog i kraschen och två skadades allvarligt. En fjärde man sprang från olycksplatsen, men greps senare efter att hundpatruller satts in.

Vid den kraschade bilen hittades också vapen, som inte hade använts vid själva rånet.

Rånet skedde snabbt. Bilen, en svart jaguar som stals i Västra Götaland i går, körde fram till butiken och tre män, iförda masker, rusade in i butiken. En fjärde väntade i bilen.

Vittnen har hört hur glasmontrar krossades inne i butiken, och efter bara någon minut kom rånarna ut igen och bilen rivstartade från platsen.

Men farten var för hög och i höjd med Volvo vid Värnamovägen slutade rånet i diket.