Vindkraften placeras i havet

Sammanlgt sexton platser i Halland pekas ut av länsstyrelsen som lämpliga för framtida vindkraft. De flesta av platserna ligger i havet utanför Falkenberg och Kungsbacka.

Däremot säger länsstyrelsen som väntat nej till vindkraftverk ute vid Fladen, där Göteborg Energi tidigare fått avslag på sin begäran att bygga en vindkraftpark.

Bara två av områdena som länsstyrelsen tycker är lämpliga för framtida vindkraft finns på land, nämligen på Tvååkersslätten söder om Varberg i anslutning till den befintliga vindkraftparken och på Väröhalvön vid Ringhals kärnkraftverk

Länsstyrelsen säger som väntat nej till vindkraftverk ute vid Fladen, där Göteborg Energi tidigare fått avslag på sin begäran att bygga en vindkraftpark. Bara två av områdena som länsstyrelsen tycker är lämpliga för framtida vindkraft finns på land, nämligen på Tvååkersslätten söder om Varberg i anslutning till den befintliga vindkraftparken och på Väröhalvön vid Ringhals kärnkraftverk

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista