Halmstad

200 miljoner satsas på gymnasieskolorna

Det kommer att bli uppfräschning och en omflyttning inom gymnasieskolorna i Halmstad framöver. Fastighetsnämnden satsar närmare 200 miljoner kronor under en treårsperiod.

Störst betydelse får det för Kattegattgymnasiet enligt Carl Gustaf Nilsson, fastighetsnämndens ordförande.

– Renoveringen av Kattegatt har vi sett fram emot länge och det är en stor del av projektet, säger Carl Gustaf Nilsson.

I det här projektet ingår också att Kattegattgymnasiet får utrymme att ta emot fler elever.

– Det beror på att elevantalen förväntas sjunka, säger Carl Gustaf Nilsson. 

Eleverna på Byggskolan och Nissaskolan samt Komvuxeleverna ska alla flytta över till Kattegattgymnasiet när renoveringen är klar. Klaragymnasiets elever kommer att gå på Sturgymnasiet från och med nästa år. 

Byggskolans lokaler hör till kommunen och de kommer så småningom att användas till annat, eventuellt bostäder. Nissaskolan tillhör landstinget och lokalerna på Skånegatan där Komvux och Klaragymnasiet huserar ägs av ett privat företag. 

Trots att projektet beräknas kosta 196 miljoner kronor ska det enligt Carl Gustaf Nilsson bli ett ekonomiskt nollsummespel för kommunen i och med att hyreskostnaderna minskar. Och för elever och lärare kommer det att bli ett lyft, spår fastighetsnämndens ordförande.

– Förhoppningsvis kan de se fram emot en uppgraderad och fräsch skola.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".