Halmstad

Brandrök över Fyllinge

Uppdaterad 12.30

Tidigt på söndagsmorgonen brann det i högar med avfallsrester med gummi och skrot på Stena Metalls återvinningsanlägning på Kistinge industriområde i Halmstad.

Eftersläckningen pågår på  eftermiddagen och den sköts av företagets egen personal.

På grund av röken från bränt gummi och metallskrot uppmanades folk som bor i vindriktningen tidigare på dagen att hålla sig inomhus, men den uppmaningen gäller inte längre.

Bränderna i högarna som började i förra veckan har varit svåra att komma åt för räddningstjänsten och på morgonen började det brinna igen i större omfattning.

I samband med att högarna med aska och bränt avfall ska fraktas bort på området räknar räddningsledningen med att det till och från kan bli problem med rök i omgivningen de närmaste dagarna.

Bränderna som började i förra veckan i avfallshögarna har varit svåra att komma  åt för räddningstjänsten och företaget. I samband med att högarna med aska och bränt avfall ska fraktas bort på området räknar räddningsledningen med att det till och från kan bli problem med rök i omgivningen de närmaste dagarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".