Per-Ola Lindberg, ordförande i Laholms FK ropar efter ekonomisk hjälp. Foto: Sara Leverin/Sveriges Radio.

LFK vädjar till sponsorer

Spelresultaten pekar uppåt, men ekonomin pekar nedåt och nu ropar Laholms Fotbollsklubb på hjälp. Om inte sponsorintäkterna ökar kan klubben, som spelar i division tre, inte fortsätta på samma nivå som idag.

Föreningen har tappat vissa intäkter i år och därför ser Laholms FK nu över sin verksamhet.

– Vi arbetar nu med budget och åtgärder för att rätta till det, säger Per-Ola Lindberg, ordförande i Laholms Fotbollsklubb.

Utgifterna har ökat och intäkterna har minskat bland annat eftersom klubbens bingoverksamhet går dåligt men också för att sponsorbidragen minskat under lågkonjunkturen. Och för att kunna fortsätta spela på samma nivå måste klubben jobba på att öka intäkterna.

– Intäkterna kan vi öka dels genom bra sportsresultat, som vi har gjort i år och är väldigt glada för, och det ska vi fortsätta med för det ger ju publikintäkter. Men det är ju en liten del. Den stora delen är sponsorintäkter, att knyta flera företag till oss som är med och sponsrar vår verksamhet.

Vad händer om ni inte får ökade sponsorintäkter?

– Det vill jag gå i förväg med för just nu sätter vi igång åtgärder för att få det och vad som kommer fram av det får vi se om fem eller sex månader. Vi vill vara ute i god tid så att vi inte hamnar i en situation där man måste handla i panik.

Hur mycket pengar behöver Laholms fotbollsklubb?

–Vi vill gärna ha maximalt av vi kan få egentligen, men vi pratar om att vi behöver ha en 400 000 till 500 000 kronor, säger Per-Ola Lindberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".