Halmstad

Strejken slår inte mot Halmstad

Effekten av strejken bland landets flygtekniker kommer inte att märkas av i Halmstad. Skyways har nämligen schemalagt underhåll av sina plan så att strejken inte får någon effekt i form av inställda avgångar.

– Vi har inga planerade inställda turer med anledning till strejken eftersom den var varslad och eftersom bolaget som gör underhåll på våra flygplan har möjlighet att planera det här så har underhåll gjorts i den takt man har kunnat och därmed har vi kunnat flyga som planerat, säger Peter Browall, vd på Skyways.

Har du bokat biljett från Halmstad till Stockholm kan du tryggt åka till flygplatsen. Alla planerade avgångar ska gå. Den enda sättet strejken kan påverka är om plan drabbas av akuta fel.

Ola Blomqvist är ordförande i Svensk Flygteknikerförening:

– Vi styr inte över hur de utför sitt underhåll. Vi förutsätter att deras flygmaskiner inte behöver underhåll med bara någon dags fördröjning, säger Ola Blomqvist.

– Om det under dagen krävs underhåll av någon anledning så kommer det inte att kunna utföras och det kan få konsekvenser men det kan man inte planera för. Jag är övertygad om att vi kommer att kunna genomföra vårt planerade flygprogram, säger Peter Browall.