Tredje raka hemmaförlusten för Drott

Trenden med förluster på hemmaplan fortsätter för Drott. Igår kom den tredje av tre möjliga när Ystad besegrade Halmstadslaget med 26-21 i Halmstad arena.

Efter matchen väntade fick reportern Paul Zyra vänta i nästan en kvart utanför omklädningsrummet innan tränaren Ulf Sivertsson var klar med spelarna.

– Vi pratade om matchen och vad som var dåligt, det var inte så många positiva saker tycker jag i den här matchen och det var det vi pratade om, säger Ulf Sivertsson när han kom ut.

När Ulf Sivertsson analyserar vidare nämner han bland annat att spelarna inte kommer upp i sin normala nivå och att Ystad lyckades bra med att lösa upp Drotts försvarsspel oavsett hur hemmalaget valde att spela.

– Ystad gör en klart mycket bättre match än oss.

Drott har inte vunnit en enda av de tre hemmamatcher som hittills har spelats i elitserien. Men Ulf Sivertsson tror inte att det handlar om var man spelar utan om hur man spelar.

– Vi har förlorat två jämna matcher innan, och det här var väl den sämsta matchen av de tre vi har spelat tycker jag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".