Här griper polisen tjuvarna. Foto: Lyssnarbild
Halmstad

Inbrottsliga häktade

Fem av de sju män som greps vid polisens tillslag mot en sydhalländsk inbottsliga i Veinge i torsdags, häktades på söndagen av Halmstads tingsrätt.

Det rör sig om en 23-åring från Veinge som misstänks för grovt vapenbrott och anstiftan till grov stöld i Mellbystrand, samma dag som polisen slog till.

En 21-årig släkting misstänks för två inbrott på Torghallen i Laholm och mot Meullers livs i Edenberga - samt andra inbrott, liksom för grovt häleri.

En 19-åring från Laholm begärs häktad för den grova stölden i Mellbystrand i torsdags, och för grovt vapenbrott samma dag.

Med vid samma tillfälle var en 22-årig man från Halmstad som ocskå begärs häktad.

Den femte mannen är 23 år och bosatt i Veinge. Han begärs häktad för grovt häleri samma dag som polisen slog till mot ligan och för grov stöld i Båstad i september.

En 19-årig Halmstadbo häktades redan i fredags för grovt vapenbrott i tre fall och för grovt narkotikabrott.

Ligan tros ligga bakom en serie bostadsinbrott i södra Halland med omnejd där bland annat ett flertal jaktvapen stulits.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".