Fler giftiga ämnen på förskola i Varberg

Det cancerframkallande ämnet triklor-eten, eller tri, har hittats på Bullerbyns förskola i Varberg. Ämnet har hittats i luften inomhus, men framför allt under huset, i krypgrunden.

Efter de första mätningarna för en månad sedan så gjordes nya mätningar i påskhelgen med avstängd ventilation och på flera nya platser i lokalen. Och det är i de påskens mätningar som tri har hittats - dessutom har man precis som förra gången hittat DI-klor-eten, som är en mindre farlig nedbrytningsprodukt av tri. Gunnar Björklund på Varbergs kommuns planeringskontor säger till P 4 Radio Halland att resultatet styrker teorin att föroreningarna kommer underifrån, från marken, sannolikt då från den gamla slambassängen i kvarteret Renen. Kommunen håller som bäst på att upphandla tjänsten att sanera slambassängen - ett arbete som egentligen skulle ha varit klart nu.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".