Anna Lindh och Europa i fokus på första maj

Årets förstamaj-firande gick lugnt till i hela Halland.
Socialdemokraterna och vänsterpartiet tågade eller arrangerade möten i alla dom halländska kommunerna och bland de mer namnkunniga talarna fanns bland annat vänsterns eu- parlamentariker Jonas Sjöstedt och socialdemokraternas partisekreterare Lars Stjernkvist.

Anna Lindhs minne var ett genomgående tema för dom socialdemokratiska talarna på årets första maj. Och kopplingen mellan internationalisten Anna Lindh och det nya utvidgade EU var förstås given. Lars Stjernquist, socialdemokraternas partisekreterare, som talade i Falkenberg och Halmstad uppmanade åhörarna att rösta i EU-valet den 13 juni. Det handlar inte om ja eller nej till EU, det handlar om vänstern eller högern, menade Lars Stjernqusit som sen utpekade moderaterna här hemma som bakåtsträvare och bromsare, som inte vill använda politiken för förändringar.
Vanliga politiska slagord alltså. Men det som dom flesta kommer att komma ihåg från 2004 års första maj är nog hyllningarna till Anna Lindh.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista