Elver Åkesson är orförande och de nya tränarna och tränarassistenterna är Nelly Aronsson, Nisse Åkesson, Daniel Klippfors, Martin Johansson, Matilda Karén och Janne Åkesson. Foto: Linda Ringi/Sveriges Radio.
Laholm

Ungdomar tog över simträningen

När chefstränaren för SS Stimmet i Laholm slutade blev det svårt för klubben att hitta en ny. Lösningen blev att ungdomar i klubben tog på sig ansvaret och nu är det fyra som delar på ansvaret.

– Jag har hand om minisim och baddarna som är från två år upp till ungefär fem år. Sedan kommer de till hajen innan de hamnar i tävlingsgrupper. Vissa har ju inte fyllt två år och då är föräldrarna med i bassängen, berättar Matilda Karén som är en av ungdomarna.

Det var svårt för klubben att hitta en ny chefstränare eftersom det är ett halvtidsjobb och det är svårt att kombinera med ett heltidsjobb. Lösningen med fyra ungdomar som delar på ansvaret är bra tycker klubben ordförande Elver Åkesson.

– Jag frågade om några ungdomar kunde tänka sig att dela på ansvaret. Nu har de fått var sin gren av övningar. Vi tror att det här är en lösning på sikt kan bli jättebra.

22-årige Janne Åkesson är ansvarig för klubbens träningsverksamhet och kombinerar träningsjobbet med heltidsjobbet som snickare.

– Det känns lockande och en ny utmaning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".