Halmstad

Ledström (SD) sitter kvar i Metalls styrelse

Sverigedemokraternas sekreterare och presstalesman i Halmstad, Ronny Ledström, får behålla sitt fackliga uppdrag på företaget Rukki.

Ledströms uppdrag som styrelsesuppleant i metallklubben på Rukki ifrågasattes i våras av Hallandsavdelningen, med hänvisning till Sverigedemokraternas syn på människovärdet. Men nu har IF Metall bestämt att man inte vidtar några åtgärder mot sverigedemokraten Ronny Ledström.

Anders Ferbe är vice förbundsordförande på IF Metall:

– Vi har tillsammans med avdelningen kommit fram till att vi för närvarande inte gör något särskilt utav ärendet. Vår bedömning är att det handlar om hur man är och hur man agerar som individ när det gäller öppet och aktivt företräda främlingsfientlig och rasistiska åsikter.

– Om det finns medlemmar eller förtroende valda som öppet förespråkar rasistiska eller fascistiska idéer så är det uteslutningsgrund enligt vårt förbunds stadga, att man däremot tillhör ett parti är inte föremål för uteslutning, säger Anders Ferbe.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".