Halland

Över tio inbrott i länet under helgen

En inbrottsvåg har sköljt över Halland under lördagskvällen och natten till idag. Sedan tvåtiden igår eftermiddag fram tills lördagsförmiddagen. Det flesta har skett i Halmstad och Varberg, men också Ätran i Falkenberg har drabbats av ett villainbrott.

I Varberg och Halmstad handlar det både om villa, lägenhetsinbrott och inbrott på olika företag. Tre gärningsmän upptäcktes när de höll på att lasta in säckar med metall i en personbil på Stena Metall i Halmstad. De greps senare och släpptes också efter förhör.

En 40-åring gripen och anhållen för grov stöld efter att han tagit sig in hos en kvinna i halmstad och stulit nycklar och en kasse med kläder.

– I Varberg har vi gjort det, kan inte säga exakt vad. Det är på Severins väg i Varberg och det är ju alltid så att allmänheten, nattvarandre eller vad det än är kan ju ha sett något så vi är tacksamma för tips till 114 14, säger Lars Ivarsson på polisens Brottsbas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista