Mjällby - Halmstad 2-0

Mjällby nollade Halmstad

Halmstads BK började matchen mot Mjällby klart bäst. Men som flera gånger förr den här säsongen var det Mostafa El Kabir som var skillnaden för Mjällby.

Radiosportens Andreas Matz valde lagens lirare:
Mjällby: Mostafa El Kabir
Halmstad: Marcus Olsson.

Bortalaget kom till Strandvallen med självförtroende och fyra matcher utan förlust i ryggsäcken och det just Halmstad som kopplade grepp om matchen under den första halvtimmen.

– Vi får en del möjligheter men tar inte tillbaka på dom. I och med att vi inte får hål på dom där så tar dom över, summerade Halmstads tränare Lasse Jakobsson.

Bortalagets inspirerade start bleknade dock med höstsolen samtidigt som Mjällby arbetade sig in i matchen men båda lagen gick in till halvtidsvilan mållösa.

– Vi var lite ängsliga i starten och litade inte på varandra. Men den andra halvleken blev mycket bättre även om vi inte spelade någon optimal fotboll, sa Mjällbys Tobias Grahn.

I den andra halvleken tog Mjällby över kommandot och laget tog även ledningen genom trollgubben Mostafa El Kabir.

Målet var El Kabirs nionde för säsongen och liksom så många gånger förr under säsongen var det han och Tobias Grahn som stod för det mesta och bästa hos Mjällby.

Efter målet lyckades inte Halmstad komma tillbaka och hallänningarna var bleka. Med minuter kvar kunde även hemmalagets högerspringare David Löfquist fastställa resultatet till 2-0.

– Halmstad var helt enkelt numret för små, summerade Radiosportens Andreas Matz.

Även om ingen på länge pratat om Mjällby som en nedflyttningskandidat så fanns fortfarande möjligheten i teorin inför matchen men nu är det alltså superklart att laget spelar i Allsvenskan även nästa år.

Halmstad däremot får fortsätta att blicka nedåt mot de undre strecken när tre omgångar återstår av Allsvenskan.


Mjällby - Halmstad 2-0 (2-0)
1-0 Mostapha El Kabir (67), 2-0 David Löfquist (90).
Varningar, Mjällby: David Löfquist, Tobias Grahn.
Halmstad: Tomas Zvirgzdauskas, Joe Sise, Jonas Gudni Saevarsson, Tommy Jönsson.

Domare: Sven-Martin Åkesson, Kode.
Publik: 2 820.

Elof Hellström
elof.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista