Halmstad

Idah räddade kvinna från att drunkna

1:42 min

När en 38-årig kvinna höll på att drunkna i Nissan mitt i Halmstad i går fick Thai-boxaren Idah Collin agera hjälte. Hon hoppade helt sonika ner i vattnet och drog upp kvinnan.

Igår eftermiddag såg Idah Collin en berusad kvinna och man stå nere vid Nissan. Plötsligt snubblade kvinnan till och ramlade ner i vattnet.

Samtidigt kommer Idah Collins tränarkollega från thaiboxningen gående, och när han ser vad som händer slänger han ner en livboj åt kvinnan.

– Men hon var så pass berusad så hon registrerade nog inte det, säger Idah Collin.

När kvinna flöt under bron spang Idah Collin över till andra sidan.

– Jag hoppade i vattnet och fick tag på henne precis innan hon började sjunka. Hon var helt illblå i ansiktet när jag vände på henne.

Idah Collins tränarkollega höll ut en stege åt Ida och kvinnan och drog in dem till land.

Vad tänkte du innan du hoppade i?

– Fan, hur var det nu man gjorde? Men sedan kom allt det man lärt sig om livräddning tillbaka, så det var bara att vända på henne och dra upp henne.

Hur känns det nu efteråt?

– Det känns väldigt bra att ha gjort den insatsen. Det var väldigt många som ställde sig på bron och kollade, säger hon.

– Jag ropade att jag behövde hjälp av någon mer, eftersom jag inte visste om hon skulle vakna till och få panik, och då var det först ingen som reagerade först. Sedan var det en kille som började ta av sig jackan, men då hade jag redan hoppat i så då tänkte jag "skitsamma". Det var dags att hon kom upp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista