Halland

Halland får ny länspolismästare

Det är snart dags, igen, för en ny person att tillträda posten som länets högste polischef. Men det kan bli ett välbekant namn på länspolismästarstolen.

Bland de fem aspiranter som lämnat in sina ansökningshandlingar när ansökningstiden nu gått ut finns den man som idag sitter som tillförordnad länspolismästare, Klas Johansson.

Och ytterligare ett välbekant namn finns bland de sökande; Ulf Sempert, som både var fackets och den lokala polisstyrelsens favorit 2008 när en ny länspolismästare senast skulle utses. Den gången gick uppdraget till konkurrenten Ulla Adermark Pålsson, som nu lämnat jobbet på grund av sjukdom. Nu söker alltså Ulf Sempert, som i dag är polismästare i polisområde Malmö, igen.

Ytterligare en skåning finns bland de sökande och det är Jarl Holmström som de senaste tre åren varit chef för polisområde Nordöstra Skåne.

Två kvinnor finns med bland kandidaterna till länspolismästarjobbet i Halland.

Det är Lena Tysk som i dag är biträdande avdelningschef på - RPS - Rikspolisstyrelsens polisenhet efter att bland annat ha varit chef för flera närpolisområden i Stockholm.

Den andra kvinnan är Agneta Essén och hon jobbar i dag som förvaltningschef i Lysekils kommun, men har polischefsutbildning och har jobbat inom polisen i Värmland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".