Misstänkt mördare inte psykiskt sjuk

Den ena av de båda tonåringar som enligt tingsrätten är skyldiga till mordet på två unga kvinnor på Hallandsås i januari är inte psykiskt sjuk och han kan därmed dömas till fängelse. Det visar resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen som 18-åringen och hans 17-årige kamrat har genomgått.

Tingsrätten i Helsingborg har redan kommit fram till att de båda tonåringarna gjort sig skyldiga till mord och bilstöld. Artonåringen har erkänt att de båda misshandlat de två 18-åriga kvinnorna för att stjäla deras bil. Hans 17-årige kamrat har förnekat all inblandning i dådet. Även han har genomgått en stor rättspsykiatrisk undersökning men resultatet av den är ännu inte klart.

Offren lämnades att dö utan ytterkläder i snön i den nollgradiga januarinatten på Hallandsåsen. Rättegången avslutas preliminärt i nästa vecka. I sin slutplädering yrkade kammaråklagare Joakim Zander på minst åtta års fängelse för tonåringarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".