Foto: Roger Bengtsson/Sveriges Radio.
Bombhotet i Falkenberg

15-åring låg bakom bombhot mot skola

"Han kom in till polisstationen"
1:36 min

En 15-årig pojke låg bakom gårdagens bombhot mot Tullbroskolan i Falkenberg. Pojken kontaktade självmant Hallandspolisen i går kväll och erkände att det var han som ringt in bombhotet.

Vi betraktar nu fallet som uppklarat, säger kommissarie Lars Hamrén, chef för Hallandspolisens utredningsrotel för grova brott.

– Det var en 15 åring yngling som kom in till polisstationen i Falkenberg tillsammans med sin mor och ville berätta en historia för oss och den gick ut på att det var han som låg bakom bombhotet mot Tullbroskolan, säger Lars Hamrén.

Varför gjorde han det?

– Han hade gett en förklaring till varför han gjorde det, men jag vill inte gå in på vad han har sagt i detalj. Vi kommer att förhöra honom ytterligare i dag.

Var det riktat mot någon person eller mot skolan i sig?

– Som jag har uppfattat det var det riktat mot skolan.

Är han elev på skolan?

– Det vill jag inte säg.

Varför har han erkänt?

– Det vet jag inte, men det får vi säkert reda på under dagens lopp.

Verkade han vara ångerfull?

– Eftersom han har erkänt så känner han nog lite ånger.

Vad händer nu?

– Socialen kommer säkert att ta kontakt med honom, rättsprocessen rullar ju på med, men han är ganska ung, bara 15 år så vad som händer kan jag inte svara på.

Kommer han att gripas?

– Nej, säger Lars Hamrén.

Pojken är misstänkt för grovt olaga hot.

Det var vid halv åtta-tiden i måndagskväll som SOS Alarm tog emot bombhotet per telefon. Skolan hölls under polisbevakning under natten till tisdagen och polisen beslutade att spärra av skolan. I går genomsöktes lokalerna två gånger, en gång med bombhundar. Inget misstänkt hittades.

Till följd av bombhotet hölls skolan stängd hela dagen i går. I dag håller skolan öppet som vanligt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".