Bombhotet i Falkenberg

Bombhotet togs på allvar

"Budskapet var samlat"
1:26 min

Hotet som i går krävde en styrka på cirka 25 poliser innebar att skolan stängdes. Den som gjorde bedömningen att hotet skulle tas på allvar var Tommy Sundlén, polisintendent vid Hallandspolisen.

– Antingen så gör man alla åtgärder som krävs eller så gör man ingenting. Uttrycks det på ett sådant sätt att hotet framfördes med ett dygns framförhållning så ställer det till det, man har ingen tidsangivelse utan lämnar ett helt dygn då blir insatsen vidare, Tommy Sundlén, polisintendent vid Hallandspolisen.

Vad var det med hotet som fick dig att reagera?

– Det framfördes på ett sådant sätt att man var lugn och att budskapet var samlat, det var inget flams i bakgrunden. Vi har en hel del parametrar när vi värderar inkommande hotet. I det här fallet så talade man om bombattentat, och ett bombattentat när man värderar det, är ju något vidare än att en bomb är utplacerad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".