Halmstad

Hämndaktion med skjutvapen

Det var ren tur att den 54-årige man som överfölls av maskerade män i sin bostad utanför Oskarström i våras överlevde. Det framgår av åtalet mot den 43-årge kvinna som  samlat ihop ett gäng med män för att hämnas mot Oskarströmsbon.

Det var i våras som tre män med rånarluvor trängde in i 54-åringens bostad. Först fick han en dusch med pepparspray i ansiktet och sedan hölls han fast medan sparkar och slag haglade mot huvud och kropp. Också tillhyggen användes vid misshandeln. Med ett avsågat hagelgevär riktat mot offret hotade de mannen till livet. Skott avlossades med en pistol in i bostaden av en av männen, och innan attacken avbröts sköts 54-åringen med en grovkalibrig revolver med två skott. En kula träffade vänster lår, den andra gick igenom byxgrenen.

– Det var bara tillfälligheter att mannen inte dog, konstaterar åklagaren.

Förutom den 43-åriga kvinnan, som tidigare haft ett förhållande med Oskarströmsbon, åtalades på fredagen sex män som bor på olika håll i södra och västra Sverige. För den 46-åring från Småland som sköt med revolvern är misstanken försök till mord. De andra männen misstänks för försök till grovt rån. Kvinnan är misstänkt för anstiftan till överfallet. Orsaken till överfallet ska vara en tvist om en motorcykel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".