Ishallen med golv kan bli en permanet för att lösa hallproblemet i Kungsbacka/ Foto:Bengt Karlsson
Kungsbacka

Ishallen kan bli en permanent lösning

Ishallen i Kungsbacka kan bli en ny event-arena där inte bara Aranäs kan spela sina hemmamatcher i handboll, utan också friidrotten kan få hålla till. I så fall behöver man också bygga en ny ishall av enklare modell bredvid.

Den här idén lanseras av fritidschefen Lars Nyström som något som kan spara i runda tal 50 miljoner kronor.

– Aranäs första hemmamatcher i ishallen visar att arenan fungerar mycket bra för större arrangemang. Därför skulle den kunna byggas om till en permanent event-arena för Aranäs hemmamatcher och annat med stor publik, säger Lars Nyström.

Egentligen har politikerna satt av pengar för att studera en ny multi-arena. Nyström föreslår nu att de pengarna i stället används till en förstudie kring den här nya idén, för att se om den håller.

Tanken är att det golv som nu läggs på inför varje handbollsmatch i så fall ska ligga kvar hela tiden, och på lite större yta än i dag. Ovanpå detta golv kan man sedan lägga andra typer av tillfälliga golv vid behov. Det blir en event-arena och när det inte är olika evenemang så kan föreningslivet disponera hallen.

För att fylla luckan efter den isbana som går förlorad så bygger man en enklare isbana intill, något som gissningsvis kan bli cirka 50 miljoner kronor billigare än att bygga en helt ny event-arena. Och fort ska det gå. Redan i februari bör studien vara klar, om politikerna ska kunna sätta av pengar till att genomföra det här förslaget 2012 - 2013.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".