Mårdaklevsmördaren åtalad idag

En 24-årig man åtalades på måndagen vid Borås tingsrätt för två mord och ett mordförsök på ett utredningshem för tonårsflickor i Mårdaklev i mars.

Mannen har erkänt att han knivhögg Susanne Packendorff från Ätran i Halland, som jobbade på hemmet, och också en av de tonåringar som var intagen på hemmet.

Även en 15-årig flicka knivhöggs och fick allvarliga skador. Hon vårdades en tid på sjukhus, men mår nu efter omständigheterna ganska bra.

På måndagen konstaterades också att mannen lider av en allvarlig psykisk störning. Enligt den rättspsykiatriska undersökningen var mannen allvarligt psykiskt störd vid tiden för morden och är fortfarande allvarligt psykiskt störd.

Dessutom finns det risk för att han på grund av sitt tillstånd ska göra sig skyldig till fler allvarliga brott, enligt utredningen. Han bör därför överlämnas till sluten psykiatrisk vård.

Förutom de här slutsatserna är den här utredningen från Rättsmedicinalverket i Göteborg hemligstämplad. Utredningen är gjord under flera veckor av specialistläkare, en kurator, en psykolog med flera.

Rättegången inleds på tisdag den 25 maj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista