Halland

Hallandsstöd för Hägglund

1:25 min

De halländska kristdemokraterna har starkt stöd för sin partiledare Göran Hägglund. Trots den senaste tidens kritik mot Hägglund så är ett byte av partiledare inte rätt väg för partiet, det konstaterade hallands kristdemokrater när man hade distriktsstämma i förra veckan.

Kritiken mot Hägglund handlar i grunden om något annat tror både distriktsordföranden Larry Söder och riksdagsledamoten Lars Gustafsson.

– Jag tror att emanerar utifrån den frustration som valresultatet har givit och ibland kanaliseras det mot ledningen och oftast personer, istället för att se vilka brister som finns och hur vi kan göra det bättre och hur vi kan ena partiet på ett bättre sätt, säger Lars Gustafsson.

Det är inte partiledaren som man ska kritisera när ett parti går dåligt, det skriver en annan kristdemokrat Niklas Matsson från Kungsbacka på sin blogg. Han menar att alla måste jobba åt samma håll efter ett dåligt val.

Tom Barkström i Hylte säger till Radio Halland att KD har den allra bästa partiledaren, men menar att problemet är att folk har en felaktig bild av vad partiet står för. Han konstaterar  också att det är den konservativa falangen av partiet som nu kritiserar Göran Hägglund.

Riksdagsledamoten Lars Gustafsson kan dock hålla med om en sak när det gäller kritiken mot Hägglund.

– Hans ifrågasättande av vårdnadsbidraget kom lite väl tidigt med tanke på att vi dessutom har en framtidskommission som ska titta över valresultatet och partiets politik. Det är en kritik som jag kan stämma in i att man borde väntat tills att de hade lagt sina förslag och tankar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista