Måste SJ dra ner sin trafik på Västkustbanan när fem tågsätt lämnas över till Öresundstågen? Foto: Magnus Hagström/Sveriges Radio Halland.
Halland

SJ fortsätter trafikera västkustbanan

0:36 min

SJ hoppas kunna fortsätta köra sina turer på Västkustbanan på samma sätt som i dag. Men helt säkert är det inte efter den skiljedom som tvingar SJ att lämna ifrån sig fem tågsätt till Öresundstrafiken.

Inom ett par veckor räknar SJ med att kunna ge besked om hur det blir med SJ:s tåg genom Halland.

– Vår absoluta ambition är att köra enligt tidtabellen, men vi ska titta på det här så det finns ingen hundraprocentig garanti för att det inte blir någon som helst förändring. Men målsättningen är att vi ska köra enligt den tidtabell som är lagd och att det därmed inte ska bli några förändringar, säger Dag Rosander, presschef på SJ.

Har ni andra tåg att sätta in i stället?

– Ja, det är ju det som återstår. Vi har ju ett par hundra tåg, så vi tror att vi ska kunna lösa det här för resenärerna utmed Västkustbanan på ett bra sätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista