Hylte

(KV) avgör in i det sista

Kommunens Väl i Hylte kommer inte att bestämma sig förrän under pågående möte för vilket budgetalternativ man ska rösta på vid kommunfullmäktiges sammanträde på torsdagseftermiddagen.

Vågmästarna Kommunens Väl håller hylteborna och alla andra som vill veta vilka som ska styra Hylte på halster in i det sista. Partiets Tommy Edenholm har kategoriskt vägrat ge intervjuer innan det är klart, men i en telefonkommentar berättar han om partiets strategi inför torsdagskvällens viktiga möte.

Bakgrunden är ju att höger och vänsterblocken i Hylte har exakt lika många mandat  och att den sida som Kommunens Väl röstar på får makten. Partiet har förhandlat med båda sidor för att få inflytande under de kommande fyra åren, men har inte lyckats komma överens med någon av sidorna. Bland annat har man velat ha posten som kommunstyrelseordförande om man samarbetar med alliansen.

Men även om Kommunens Väls förhandlande inte har givit frukt så har man makten över vilket budgetalternativ som ska vinna ikväll, något man planerar att utnyttja in i det sista. Vid ett medlemsmöte i veckan bestämde man sig för att inte bestämma sig.

Man utgår helt enkelt från att partiets eget budgetförslag röstas igenom. Om det inte gör det så kommer man att pausa - det vill säga ajournera mötet för att diskutera vidare hur man ska rösta.

– Det beror på hur mötet och debatten utvecklar sig säger Tommy Edenholm i Kommunens Väl inför kvällens spännande Kommunfullmäktgemöte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista