Hylte

Alliansen vann i kommunfullmäktige

" Jag gratulerade Kommunens Väl"
2:00 min

Det blir alliansen och troligen Centern som kommer att ta ordförandeposten i kommunstyrelsen i Hylte kommun. På torsdagskvällen vann Centerpartiets budgetförslag i fullmäktige efter att Kommunens Väl till sist bestämt sig för att rösta på Centerförslaget.

– Jag gick fram till Tommy Edenholm (KV) och gratulerade till att vårt budgetsförslag gick igenom, sa Lennart Olsson direkt efter att omröstningen var klar.

– Den här diskussionen hade jag velat ha ända sedan i somras och det känns bra att vi ha klarat av det det här nu.

På frågan vad det här betyder för den politiska ledningen i kommunen svarar han:

– Vi vet vilken budget vi ska arbeta efter men någon närmare analys är jag inte beredd att göra så här direkt efteråt. Nu är jag trött.

Ja, Centerpartiets Lennart Ohlsson är trött efter lång ovisshet om vem som ska styra Hylte. Och enligt Lennart Olsson fortsätter ovissheten ett tag till. Mer det mesta tyder på att Centerpartiet, som är största parti i alliansen kommer att fortsätta hålla i ordförandeklubban.

Socialdemokraternas Mikael Arnström hoppfull in i det sista. Innan besvikelsen kom.

– Jag blev lite förvånad över att Kommunens Väl spm påstår sig värna om skola och omsorg överger den inriktningen och ansluter sig till den borgeliga budgeten. Tydligen är skatten betydligt viktigare än våra barn i skolan.

– Vi har gjort klart med Socialdemokraterna att vi inte behöver höja skatten, säger Tommy Edenholm (KV):

 Det blir nu ett minoritetsstyre för alliansen i Hylte, om inte Kommunens Väl bjuds in i sista stund och bildar majoritet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".