Hylte

Oklart vilka som blir kommunråd

Det står nu klart att alliansen kommer att styra Hylte kommun de närmaste åren. Frågan är vilka som kommer att besätta den andra av två kommunrådstjänster i Hylte. En sak står klar: det blir inte sittande socialdemokraten Michael Arnström om han skulle få frågan.

– Jag står inte till förfogande för vare sig kommunråd eller halvtidskommunråd. Det har varit klart länge, säger Michael Arnström.

– Nu vår vi se om vi får viceordförandeposten eller inte och agera utifrån det. Jag förväntar mig att Centern och Kommunens väl kommer att ro iland den hör budgeten, säger han.

Arnström står alltså inte till förfogande, om det skulle bli så att Socialdemokraterna får vice ordförande-posterna. Frågan är om ens något av de två sittande kommunråden kommer att sitta kvar. Så här svarar centerns Lennart Ohlsson, som idag är kommunstyrelsens ordförande, på frågan om hur hans politiska framtid kommer att se ut:

– Den kommer nog att växla lite under de fyra åren, för man ska komma ihåg i det här sammanhanget att Ohlsson börjar snart bli en gammal man. Ibland känner han sig äldre än vanligt, säger Lennart Ohlsson om sig själv.

Är du beredd att sätta dig på en kommunstyrelseordförandepost?

– Det får vi se vad övriga Alliansen tycker. Det är ju så att av de 16 som Alliansen har så har ju Centern inte mer än sju. Så det får bli en öppen diskussion om vad som kommer att hända.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".