Halmstad

Broström ställer inte upp för omval

"Det är totalt odramatiskt"
0:57 min

Med tre månader till Halmstads Bollklubbs ordinarie årsmöte meddelar styrelsens ordförande Ingemar Broström att han inte ställer upp för omval. I ett öppet brev till klubbens medlemmar och media skriver han att han avgår vid årsmötet.

Ingemar Boström förklarar sin avgång med att han vill ge optimala förutsättningar för en omdaning av klubben. Bland annat ska klubbens ledning snart ta ställning till ett förslag om bolagisering av HBK , något som skulle ge större möjligheter att knyta till sig sponsorer.

Men det huvudsakliga skälet som Ingemar Broström anger till klubben är tidsbrist, berättar Mattias Skoog vid HBKs kansli:

– Ingemar Broström har så pass många uppdrag vid sidan om fotbollen som, enligt honom själv, tar upp alldeles för mycket tid för att klara av att göra arbetet som Halmstad Bollklubb står inför, säger Mattias Skoog.

Med tanke på det sportsliga resultat som klubben presterat i år hur är det med förtroendet  från övriga styrelsen och klubben i övrigt för Broström?

– Jag har inte hört talas om att det skulle vara något slags schism utan detta är ett beslut som han själv har tagit, enligt den vanliga turordningen inför ett årsmöte. Det är totalt odramatiskt, säger Mattias Skoog.

Hur har Broströms besked tagits emot idag hos klubben?

– Jag har inte hört några reaktioner direkt. Personalen informerades för en liten stund sedan och styrelsen meddelade han lite tidigare idag. Jag har faktiskt inte hört några reaktioner ännu på detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".