Halmstad

Broström lämnar HBK-toppen

Idag meddelade HBK:s ordförande Ingemar Broström att han inte ställer upp för omval vid kommande årsmöte. Det bara en vecka efter att han gav tränaren, Lasse Jacobsson beskedet att han inte får förnyat förtroende.

– Det finns väl ingen dramatik i det utan tvärtom så är det väl bra så att valberedningen har god tid på sig att förbereda för en ny ordförande, säger Fredrik Andersson, styrelseledamot i HBK

Har det funnits ett tryck på honom att avgå?

– Jag kan inte uttala mig för Ingvar, men alla inom föreningen känner väl ett visst tryck efter en sån här säsong så det är möjligt att det har påverkat.

Har det funnits någon schism inom styrelsen som gjort att han känner sig extra angelägen om att avgå nu?

– Nej då, internt finns det inget tryck på Ingemar.

Frågan är nu hur, men också var HBK ska hitta en ny ordförande. Traditionellt sett har HBK hittat sina ordföranden i föreningslivet. Men de två senaste, Arne Ekstrand och Ingemar Broström kommer från näringslivet, och på den vägen bör man fortsätta, säger Radio Hallands sportchef, Patric Ljunggren. Men valberedningens uppgift att hitta den nya ordföranden blir inte lätt.

– Ja, det förenklas ju inte med tanke på att ekonomin inte ser så ljus ut. För några år sedan var det säkert enklare att hitta en ordförande till HBK med tanke på att det fanns gott om pengar i skattkistan, och man hade upplevt framgångsvågar, säger Patric Ljunggren.

Nu tror han alltså att det blir tuffare, inte bara för att det blir ekonomiskt tufft att driva det sportsliga arbetet framåt, utan också för att klubben driver ett arenaprojekt.

– Så det är klart att det blir tufft, men tidigare har det ju alltid funnits folk så det gör det säkert nu också.

Styrelseledamoten Fredrik Andersson är hoppfull om att hitta en kompetent ny ordförande.

– Jag har flertalet kandidater, däremot får du inga namn från mig.

Är det inom föreningen?

– Både inom och externt.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".