Per Skansvik, rektor på Ankarskolan, i en tom korridor. Foto: Annika Augustsson/Sveriges Radio.
Varberg

Kylan stängde skola

1:37 min

På grund av kylan såhar Ankarskolan i Träslövsläge tvingats hålla stängt idag. Det var i morse som man upptäckte att det var alldeles för kallt för att hålla lektioner. Men imorgon kommer verksamheten att vara igång igen.

I morse var det sex grader i matsalen och ungefär tio grader i de andra undervisningsutrymmena. Och personalen insåg att det inte skulle finnas någon möjlighet att värma upp lokalerna under dagen.
– Vi skulle inte få någon mat heller, så det fanns inget annat för oss att göra än att ställa in undervisningen under dagen, säger Per Skansvik, rektor på Ankarskolan.
Vad var det som hade hänt?
– Det finns lite olika uppgifter men den fungerade inte i alla fall och orsaken vet vi inte. Jag har inte fått reda på det.
Informationen lyckades nå ut till alla 470 elever som går på skolan. Men det var svårt att hitta några besvikna barn i Träslövsläge idag.
– Nä, det är rätt så skönt, säger Max och Konrad i klass sex på Ankarskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista