Halland

Fler turer på Viskadalsbanan

"Det brukar ofta komma synpunkter"
1:08 min

Tvärt emot vad man sagt tidigare blir det fler turer på Viskadalsbanan mellan Borås och Varberg. Varje vardag blir det två tåg fler per dag i vardera riktningen när den nya turlistan träder i kraft den 12 december.

Efter en diskussion mellan Västtrafik och Hallandstrafiken som handlat om utbudet på Viskadalsbanan har man kommit fram till att det inte är tillräckligt bra. Det har också kommit in synpunker från resenärer, berättar Västtrafiks affärsområdeschef Mårten Ignell:

– Det kommer alltid synpunkter på olika banor och det är väl sällan någon klagar på att det är för mycket trafik. Det brukar ofta komma synpunkter på att det är för lite, så har det varit i det här fallet och det är det som ligger bakom, säger Mårten Ignell.

Det har tidigare kommit signaler om att man ska minska på turerna. Nu gör man alltså tvärtom - vad beror det på?

– Det är väl ambitionen att öka kollektivresandet, att göra det lättare för resenärerna och på det sättet åstadkomma en positiv utveckling. Så det ligger väl i linje med mer allmänna mål som finns inom både Västtrafik och Hallandstrafiken. Man pratar om att fördubbla kollektivresandet fram till 2020, säger Mårten Ignell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".