Anställda på socialförvaltningen polisanmälda

Länsstyrelsen har polisanmält två anställda vid socialförvaltningen i Hylte kommun. Samtidigt riktas skarp kritik mot socialnämnden för allvarliga brister som hotar den enskildes rättssäkerhet.

Bakgrunden är att ett föräldrapar fått alla sina barn omhändertagna efter att hela familjen varit placerad på ett utredningshem i Västerviks kommun, skriver Hallandsposten.

Familjen hamnade på utredningshemmet i september förra året. Enligt föräldrarna gick de med på placeringen i tron att de skulle få hjälp att bli en bättre familj. Länsstyrelsen inledde en granskning som resulterat i ett beslut där man på flera punkter riktar allvarlig kritik mot socialnämnden.

Enligt länsstyrelsen har utredningen bland annat visat att ”avsaknaden av journalanteckningar i det närmaste är total”. Men de anser sig ha blivit lurade och drabbats av en individ- och familjeomsorg som agerat utan hänsyn till socialtjänstlagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".