Kungsbacka

Frillesås har kört in på IT-motorvägen

1:36 min

Efter två och ett halvt års arbete med att gräva och dra ledning har nu Östra Frillesås fått sig eget fibernät med bredband, tv och telefoni. Drygt 220 av 300 hushåll har anslutit sig.

– Fantastiskt att det blir verklighet efter så lång tid och mycket arbete. Framförallt för styrelsen och vi som har varit områdesansvariga har ju gått med information till hushållen och försökt att samla ihop medlemmar, säger en av de områdesansvariga, Anna Demert.

Vad betyder det egentligen för boende här?

– Jag jobbar mycket hemma som frilansjournalist och skickar bilder och texter och sitter mycket framför datorn så för mig betyder det jättemycket i mitt arbete. sen privat, att få ett helt paket med telefoni, data och tv till ett bra pris, det är kanon.

Fibernätet som nu är klart kostar 23 000 kronor per hushåll och tre arbetsdagar. En som har lagt ner betydligt mer tid än så är Göran Somler. Han tycker egentligen att det inte är rätt att invånarna i en by ska behöva lägga ner så mycket arbete för att få bredband.

– Men i det här läget så var det inget val för oss, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista