Man dog i hemmet trots larm - socialstyrelsen kritisk

Socialstyrelsen riktar skarp kritik mot en sjuksköterska och mot Laholms kommun efter att en hjärtsjuk man dött i en omfattande hjärtattack, trots att han hade larm i hemmet.

Den 83-årige mannen larmade efter hjälp för att han kände sig dålig, men den den ansvariga sjuksköterskan åkte inte dit utan skickade dit nattpatrullens underskäterskor inte bara en utan tre gånger. Till slut larmade anhöriga ambulans, men mannen gick inte att rädda. Det skriver de sydhalländska tidningarna. I sitt utlåtande skriver socialstyrelsen bland annat att sjuksköterskan inte tycks ha uppfattat risken för att patienten kunde ha fått en allvarlig hjärtåkomma trots att hon visste att han var hjärtsjuk.Socialstyrelsen är också kritisk till att ansvaret för att bedöma allvaret i patientens tillstånd läggs på nattpatrullen i den omfattning som sker i Laholms kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista