Lokalt energibolag anklagar Vattenfall för tveksamma försäljningsmetoder

Flera äldre kunder hos det laholmsbaserade energibolaget SHK Energi - Kraftaktörerna har lurats att byta abonnemang till konkurrenten Vattenfall. Den kritiken kommer från Kraftaktörernas VD, Tommy Karlsson.

Enligt Tommy Karlsson var det under en kampanj i vintras som säljare som anlitats av Vattenfall ringde till en hel del av kraftaktörernas äldre kunder. Många av dem hörde av sig till kraftaktörerna och berättade förvånat att dem efter samtalet fått ett brev från Vattenfall där det stod att de nu var kunder där.

Dessutom ska säljarna ha ringt till energibolaget och sagt att man var anhörig till den som ville byta till Vattenfall. Det visade sig senare inte stämma.

Tomas Sandberg, försäljningschef på Vattenfall, säger till P4 Radio Halland att någon direktkampanj mot äldre inte pågått, men att en telefonsäljare uppgett sig vara nära anhörig när han ringde till SHK Energi, ett misstag som rättats till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".