Lågt valdeltagande även i Halland

Junilistan hade liksom i övriga Sverige, framgång även bland de halländska väljarna. Utfallet av det halländska röstandet skiljer sig inte mycket från riket och valdeltagandet var lågt även här. 38,3 procent var snittet i Halland.

Junilistan fick i Halland 15.4 procent. Jämfört med EU-valet 1999 backar miljöpartiet i Halland med fem och en halv procent, övriga partier ett par, tre procent utom centern och socialdemokraterna som i stort gör plus minus noll. Högst valdeltagande var i Kungsbacka med drygt 41 procent, lägst i Hylte och Laholm med strax över 33.

Socialdemokraterna fick 23,4 procent, Moderaterna 20, Junilistan 15,4,  Folkpartiet 10,4, Centerpartiet 10,2, Vänsterpartiet 9,3, Miljöpartiet 5,0 och Kristdemokraterna 4,5.

Socialdemokraten Per-Axel Sahlberg från Kungsbacka är inte nöjd med partiets valresultat, men säger ändå att att resultatet är förvånansvärt eftersom det finns ett nytt parti på scenen.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista