Mario Silva och Stephen Clifford. Foto: Maja Jerosimic/Sveriges Radio
Halland

Gamla klockor heta på marknaden

2:47 min

Förr var det frimärken som ökade i värde om man sparade dem hemma i byrålådan. Nu är det snarare gamla klockor som har ett andrahandsvärde.

Det Londonbaserade företaget Roadshow EU har den här veckan haft en Hallandsturné där folk kunnat lämna in sina klockor. Stephen Clifford berättar att det just nu är en bra marknad för äldre kvalitetsklockor.

– Framförallt klockor från 50-, 60- och 70-talen säljer bra just nu. Det finns många samlare som vill ha de klockorna, och i Sverige är det många äldre som fått klockor i present av sina arbetsgivare när de jobbat i 25 eller 30 år, säger han.

I några år har företaget regelbundet kommit till Sverige för att samla in klockor som sedan säljs vidare, framförallt i Tyskland och i England.  

– Det är många kunder som vill köpa äldre klockor. Det är anledningen till att klockor har ett bra andrahandsvärde och att det är bra marknad för det just nu, säger han.

Det handlar alltså då om klockor som kanske legat i en byrålåda någonstans utan att fungera men som de kunnat laga och snygga till.

Maja Jerosimic
maja.jerosimic@sr.se

Läs också:
 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista