Grustagsgrannar reagerar mot nya täktplaner

Dom som bor runt grustäkterna i Tom i Fjärås reagerar mot att företaget Fjärås Sand och Makadam AB vill öppna en ny bergtäkt. Dom skriver i ett brev till länsstyrelsen att dom har sett fram emot den dagen när täktverksamheten skulle vara avvecklad för gott och befarar att det nu går i en annan riktning.

Under 50 år tycker dom att arbetet i grustagen stört med buller, luftföroreningar och tung trafik. 1980 fastställde regeringen beslutet att inom en bestämd tidsperiod helt avveckla verksamheten i Tom och sen dess har det också skett en nedtrappning.

Dom som undertecknat brevet skriver att dom med ilska och bestörtning fått kännedom om försöken att åter öppna en bergtäkt och befarar att det kommer att bli värre än tidigare med borrningar, sprängningar och transporter. Dom hoppas på hjälp av länsstyrelsen med att slippa en bergtäkt i Tom.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista