Varberg

Ingen varning till akutläkarna

"En lättnad och befrielse"
1:25 min

De två läkare som pekats ut som ansvariga för den långa väntan på vård för två patienter på akuten på Varbergs sjukhus slipper varningar.

Efter samtal med läkarna har sjukhusledningen beslutat att läkarna inte ska få några disciplinpåföljder. Ett glädjande besked säger huvudskyddsombudet Tomas Zilling.

– Det var en stor lättnad och befrielse för vår del. För oss var det självklart att läkarna skulle gå fria, säger han.

I helgen stängdes akutmottagningen på Varbergs sjukhus efter en konflikt mellan läkare och sjukhusledningen. Enligt huvudskyddsombudet Tomas Zilling så har arbetsgivarna nu lovat att man kommer att arbeta för en bättre arbetsmiljö. Och hyrläkare kan komma att sättas in för att klara av arbetsbördan på akutmottagningen.

Tomas Zilling ser ändå det som en tillfällig lösning att sätta in hyrläkare. På sikt borde man sätta tillbaka de gamla akutläkarna som tidigare var stationerade på heltid på akuten, säger han.

– Som det är nu har jouren på framförallt ortopedin och på kirurgin andra arbetsuppgifter och man kan ju inte vara på två platser samtidigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".