Kamelen på bilden har inget med inslaget att göra. Foto: Johan Gunséus/Scanpix
Kungsbacka

Missnöje med kamel utanför krog

1:44 min

Arrangörer till en nöjesklubb i Kungsbacka hyrde in en kamel och lät den stå utanför krogen för att roa kroggästerna. Detta uppskattades inte av alla och nu har länsstyrelsen fått in en anmälan om djurplågeri.

– Jag vet inte vad nöjet skulle vara i det. För gästerna var ju tydligen fulla artonåringar som slängde snöbollar och fimpar på den, säger Eva Stegfelt från Vallda som var en av dem som inte uppskattade klubbarrangörernas idé.

Sebastian Brännén är  en av klubbarrangörerna som valde att hyra in kamelen från Fun City för att underhålla gästerna medan de stod i kö till nattklubben Club Mingel i Kungsbacka är av en helt annan åsikt:

– De som säger så var inte där under kvällen. Det är folk som har hittat på sin egen historia.

Eva Stegfelt var inte på plats under lördagskvällen men hon känner folk som var där. Hon tycker inte att en krogkö är en miljö för en kamel.

– Nej. Jag hoppas att Fun City begrundar vad de använder sina djur till.

Camilla Gyllensvan är eventansvarig på Fun City och det var hon som hyrde ut kamelen till Club Mingel.

– När det gäller eventet så skulle han vara med utanför under några timmar på kvällen.

Pä frågan om det är rimligt att låta en kamel stå i en krogmiljö svarar hon:

– Alltså när det gäller arrangemang så har vi ställt olika krav och vi kan bara hoppas på att de följer de krav som finns.

Kamelen som heter Mustafa hade en djurskötare med sig under kvällen och Club Mingel hade anställt en krogvakt för att se till så att gästerna inte kom för nära inhägnaden där Mustafa stod.

Händelsen har nu anmälts som djurplågeri och ärendet ska handläggas av djurskyddsinspektörer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista