Avföring och urin i redskapen. Arkivfoto: Maja Jerosimic/Sveriges Radio
Halmstad

Två pojkar åtalas för bajsattack

Den smaklösa skadegörelsen av Gullbrandstorpsskolans idrottshall före höstlovet förra året håller nu på att lösas. Idag åtalas två 15-åriga pojkar från trakten vid Halmstads tingrätt misstänkta för olaga intrång och skadegörelse.

Pojkarna hade en fredag i oktober tagit sig upp till ett fönster vid en ventilationstrumma inne i skolans gymnastiksal. De öppnade fönstret och lät det stå öppet ifall de skulle vilja komma in i lokalen vid ett senare tillfälle.

Dagen efter återkom en av pojkarna tillsammans med en kompis och de båda började plocka fram redskap i hallen. De hade också täckt över alla fönster så att inte någon skulle se vad de höll på med.

Lite senare på dagen kom den andra åtalade pojken till gymnastiksalen, och efter en stund kände han sig bajsnödig. Tillsammans med den första åtalade bajsade han i en plint och sedan smetade de ut avföringen över redskapen i salen med en innebandyklubba.

Vidare kissade pojkarna i kedjehållarna till de romerska ringarna och i ett handbollsmål. De spred också ut grus i hallen och kastade fimpar på golven.

De båda åtalade krävs nu på drygt 10 000 kronor för sanering och de skador som uppkom i lokalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista