Halland

Guldsmeder rånade på 800 000 kronor

På fredagen åtalades sammanlagt sju personer för rån mot guldsmedsbutiker i Falkenberg och i Halmstad i höstas. Bytet blev smycken för nästan 800.000 kronor.

Tre unga män från Falkenberg och Småland är misstänkta för rånet mot Forssels guldsmedsaffär i Falkenberg i september. Maskerade och beväpnade med pistol hotade de personalen och slog sönder montrar och stal smycken till värde av ungefär 250.000 kronor.

Ett liknande rån skedde mot Albrechts guld på Eurostop i Halmstad i oktober. Personalen hotades och tvingades att lägga sig på golvet med en pistol riktad mot sig medan den andre gärningsmannen slog sönder montrar med ett baseballsträ och tog med sig smycken för ungefär 540.000 kronor.

Enligt åklagaren har en 25-årig man från trakten av Älmhult varit med vid både rånet i Falkenberg och i Halmstad. Tre andra unga män är misstänkta för att deltagit i planeringen och flykten av rånarna och deras byte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista