Bordtennisspelare utan klubb

De tidigare Falkenbergsspelarna Peter Karlsson och Magnus Månsson, landslagsspelare i bordtennis, står plötsligt utan klubb.

Den trefaldiga franska mästarklubben Elan Nevers lägger ner verksamheten, och eftersom beskedet kom så sent lär det bli svårt för dom två att hitta en ny klubb under den kommande säsongen.

-Jag har haft fem underbara år i Nevers. Men det här har klubben skött sällsynt illa. Nu finns det inte en chans att hitta en annan klubb. Alla har spikat sina trupper, säger Peter Karlsson, 35, till Hallands Nyheter.

Karlsson, som vann EM i singel 2000 och dessutom VM-guld i dubbel 1991, tänker inte ge upp satsningen. -Jag har redan ställt in mig på att det blir ett års uppehåll, men jag slutar inte med pingisen. Jag får bara göra ett annorlunda upplägg.

Falkenbergs bordtennisklubbs ordförande Jan Skärsäter säger att man gärna skulle värva dom två, men att utan sponsorer har man ingen ekonomisk möjlighet att klara det.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista