Varberg

Misstänkt mördare utlämnad till Sverige

"Har inte medgivit något"
1:07 min

Efter drygt två år kan det rättsliga efterspelet till mordet i Tvååker börja. Idag utlämnades den misstänkte 53-åringen från Polen till Sverige.

Det var sommaren 2008 som en polsk lantarbetare hittades nedgrävd i trädgården till det hus i Tvååker som han delade med andra landsmän, alla lantarbetare.

Polisens misstankar riktades efter en tid mot en av dem, en 53-årig man som då visade sig sitta i fängelse i Polen där han avtjänade straff för ett annat brott. 53-åringen har nu utlämnats till Sverige och Hallandspolisen.

– Vi begärde honom utlämnad 2008 och han har varit häktad i sin frånvaro, men vi fick honom inte till Sverige för att han skulle avtjäna ett straff som han har begått i Polen. Det är därför han utlämnas nu, säger kriminalkommissarie Lars Hamrén.

Mannen är fortfarande på sannolika skäl misstänkt för mordet. Det är först nu polisen kan börja jobba med att förhöra mannen och på det sättet komma vidare i utredningen. Mannen har inte erkänt mordet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".