1 av 2
Zamora, Raúl Ruiz och Javi H från Real Madrid har nu anlänt till Örjans Vall och Halmstads BK. Foto Patric Ljunggren/Sveriges Radio
2 av 2
Jens Gustavsson, ungdomstränare i HBK. Foto: Johan Davidsson/Sveriges Radio
Fotboll

HBKs spanjorer på plats

"De skulle platsa i flera La Liga-klubbar"
1:05 min

Halmstad BKs tre inlånade spelare från Real Madrid anlände på onsdagskvällen till Örjans Vall. De möttes av ett stort pressuppbåd. HBKs klubbdirektör Mikael Kaller var märkbart stolt när han hälsade spelarna välkomna. De tre spelarna Zamora, Raúl Ruiz och Javi H lånas av HBK till den 1 juli.

Det är ett hårt arbete från Halmstads BK som resulterat i att spelarna nu är på plats. De hade anbud från flera europeiska klubbar men valde HBK främst för att de kände till tränaren Josep Clotet Ruiz, berättar de för SR Halland.

– Jag vill spela A-lagsfotboll och hoppas att detta är ett bra steg på vägen i min karriär, dessutom ser jag fram emot att ha Pep som tränare, sa Zamora.

Hur bra är då de tre spanska spelarna?

– Inte tillräckligt bra för att spela i Real Madrids A-lag men de skulle platsa i flera andra lag i den spanska förstadivisonen, sa tränaren Pep Clotet Ruiz.

Läs också:

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".