Foto: Johan Nilsson/Scanpix
Halland

Varning för stormbyar

”Det kommer bli riktigt blåsigt”
0:34 min

SMHI varnar för mycket blåsigt väder på lördagen och har gått ut med en klass 2 varning vilket är den näst högsta på skalan.

De västliga vindarna är under lördagförmiddagen fortfarande relativt måttliga, men ökar under dan och väntas nå stormstyrka upp till 25 meter per sekund på eftermiddagen. En klass 2-varning innebär fara för allmänheten, stora materiella skador och stora störningar i viktiga samhällsfunktioner.

Med anledning av vädervarningen om kraftiga vindar har flera av elbolagen höjt sin beredskap och har flera personer i tjänst under lördagen. Länsstyrelsen kallade på fredagseftermiddagen kommuner, elbolag och räddningstjänster till en telefonkonferens. SMHI räknar med att havsvattennivån stiger till ungefär en meter över den normala. De halländska kommunerna räknar däremot inte med några allvarliga störningar om inte vädret blir sämre än vad prognosen visar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".