Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Falkenberg

Det ska vara grönt från Ugglarp

Publicerat måndag 7 februari 2011 kl 06.52
"Det är jättekul"
(1:23 min)
Foto: Staffan Löwstedt/Scanpix

När Årets kock utsågs i förra veckan så delades för första gången priset Årets matvän ut. Priset gick till företaget Ugglarps Grönt söder om Falkenberg.

– Det är jättekul inte bara för mitt engagemang utan även för alla här hemma som hjälper till och får vara med om alla tokiga idéer som när man står här och klipper hallonkvistar i små bitar som man sedan kokade i vatten för att få fram ett te, säger Mikael Jidenholm.

Årets kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning. I år vann kocken Tomas Diederichsen. Fokus ligger på givetvis på kockarna men för att uppmärksamma de som ligger bakom kockarnas succérätter, de som står för råvarorna, så utdelades i år Årets matvän av tidningen Mat & Vänner. Mikael Jidenholm från Ugglarps Grönt som utdelades Årets matvän menar att bakom varje framgångrik kock står en duktig, engagerad och nyskapande producent.

– För ska det bli riktigt bra i köket så krävs det engagerade producenter i andra ändan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".