Hylte

Polis övervakar stökiga Hyltebussar

"Vi plockar alkolhol från ungdomarna när de kliver på"
1:06 min

Det var lugnt på nattbussarna till Hylte i går kväll. Av stök, fylla och vandalisering som vi rapporterat om tidigare i veckan märktes ingenting. Efter ett möte i fredags mellan Hallandstrafiken, bussbolaget Arriva och polisen sattes nämligen omedelbara åtgärder in.

Polisen mötte upp när bussen skulle gå till Hylte i natt och övervakade ilastningen.

Nu ska polisen hjälpa till hela våren.

Peter Öhrn, ansvarig för det brottsförebyggande arbetet vid Halmstadspolisen, berättar att polisen ska ha övervakning i olika former av bussarna:

– Jag tänker inte gå in på hur och när vi har övervakning, men under en period framöver så kommer vi att plocka alkohol av ungdomarna innan de går på bussen i Hyltebruk. Vi kommer också att ha polisiär bevakning när man kliver av bussen i Halmstad - och när man kliver på i Halmstad efter att ha varit ute och festat, berättar Peter Öhrn.

Polisen kommer också att i viss utsträckning ställa upp med civilklädda poliser som åker med de mest utsatta turerna.

Så här ska man arbeta hela våren.

– I april ska polisen, Hallandstrafiken och Arriva ha ett avstämningsmöte och då ska vi utvärdera vad arbetet under den här perioden har haft för effekt, berättar Peter Öhrn.

så att förfesten på väg till Halmstad blir lugnare Halmstadspolisens Peter Öhrn berättar också att förra helgens vandalisering av Hyltebussen nu utreds som ett brott och att man anser att man har goda chanser att klara upp den händelsen, som fångades av övervakningskameran.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".